Customer is King

Skärmavbild 2017-05-24 kl. 11.10.39”-Du kan inte förlita dig på instinkt eller känsla när dina konkurrenter har tillgång till relevant data”, säger Inizios Karin Nelsson som är intervjuad i senaste numret av Lean Magazine. Lean Magazine är mjukvaruföretaget Softhouse’s magasin som tar upp aktuella ämnen kring agil utveckling.

På Inizio jobbar vi agilt genom att involvera kunderna i utvecklingsprocessen och göra om och göra rätt i en ständigt pågående loop. Det går snabbt, är relevant och direkt agerbart.  Det är ok att testa om man förklarar och är transparent med vad man gör.

För oss på Inizio blev det uppenbart när vi började bygga upp en insight community tillsammans med Schibsted. Eftersom Schibsted via sina kanaler bl a Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Blocket och Let’s deal når 8 av 10 svenskar varje vecka går det inte att göra något bakom kulisserna. Allt är öppet från start och då måste man som företag vara beredd på transparens och förklara vad man gör. Det agila sättet att arbeta innebär därmed också att utvecklingen går mycket, mycket snabbare än om man arbetat traditionellt. Affärsutveckling i turbofart med extra allt.

Tre råd för framtidens produktutvecklare och marknadsförare som ska fortsätta få insikt om kundbehov och få feedback om sina produkter från marknaden, i högt tempo och med hög precision:

För det första, ställ frågan Vilken sport håller jag på med? Vad behöver du veta för att driva din verksamhet på bästa sätt. Om det är att bedöma hur nöjda kunderna är eller hur en ny produkt ska marknadsföras och paketeras kanske jag kan få veta det på ett bättre sätt än genom de traditionella långsamma metoderna?

För det andra, Kill your darlings. Strunta i tidsserier eller i den där adhoc-undersökningen som ni gör en gång om året. Det är en ny tid med nya möjligheter och då är det bättre att ta steget på riktigt.

För det tredje, Jobba agilt. Involvera kunderna och ta hjälp av dem i det ständigt pågående arbetet med att affärsutveckla.

Läs hela artikeln här: lean_magazine_14_170425_2

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018