Valtemperaturen stiger. Snart dags för Almedalen!

 


Inizio är experter inom opinionsundersökningar. Varje dag, året runt, ställer vi frågor om dagsaktuella saker som sker i vårt samhälle åt företag, organisationer och myndigheter.

Vad behöver du veta? Välkommen att höra av dig!
Vännerna på Inizio


Väljarbarometer 1 juni 2018

Sverigedemokraterna ökar i väljarbarometern till 19,5% (+2,6) och Socialdemokraterna tappar till 24,5% (-2,1). Frågan kring flykting, invandring och migration har präglat mandatperioden och Sverigedemokraterna, med sin restriktiva hållning i frågan är det parti som gått starkast framåt under perioden. Regeringen presenterade nyligen ett förslag att ensamkommande unga ska få stanna som vann stöd även från Centern, men strax därefter lämnade Socialdemokraterna besked om en mer restriktiv flyktingpolitik som skapade missnöje och debatt inom partiet och i media. I denna mätning tycks vi alltså se väljarnas besked på detta. Socialdemokraterna tappar väljare till Sverigedemokraterna, men också till Vänstern och Centerpartiet.

Läs hela analysen här


Metod
På Inizio har vi en bakgrund inom klassisk undersökningsmetod och parar detta med digital analys. Vi brinner för undersökningskvalitet och metod. Vi föreläser regelbundet inom akademien och på internationella konferenser och har också ett nära samarbete med ledande forskare och metodexperter både inom Sverige och internationellt.Vill du veta hur vi arbetar och hur våra metoder fungerar? Kontakta oss gärna.

Läs mer om hur vi tänker här!


Inizio fortsätter att växa
I takt med att Inizio fått fler spännande uppdrag och växer har vi stärkt vår kompetens genom att rekrytera Ulf Tjerneld som analytiker och Emmy Sandberg som projektledarassistent. Ulf har en bakgrund inom mediemätningar, i huvudsak radio och har just avslutat en utbildning på IHM i Digital marketing och sales analytics. Emmy har nyligen avslutat sina studier i psykologi och medie- och kommunikationsvetenskap vid Uppsala universitet.
Vi välkomnar Ulf och Emmy!

 

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018