Demoskop och Inizio går samman – skapar nytt ledande analysföretag

Analysföretagen Demoskop och Inizio går ihop. Det nya bolaget kommer att erbjuda Sveriges vassaste och modernaste mätningar och analyser inom områden som varumärke, kommunikation och opinion.

Vi är mycket glada och förväntansfulla över samgåendet. Vinnarna här är framför allt våra kunder, säger Bengt Ludvigsson, ordförande i Demoskop. 

Tillsammans kombinerar Demoskop och Inizio tung expertis och erfarenhet, vilket banar väg för nya, starka erbjudanden. Det gäller såväl inom traditionella datainsamlingsmetoder, som inom så kallad big data och automatisering. Här kommer fokus bland annat att ligga på fortsatt utveckling av datavisualisering, cookiepaneler och skräddarsydda digitala paneler, så kallade insight communities.

I grund och botten kvarstår våra kunderbjudanden som vi har idag, men med det nya bolaget kommer vi kunna leverera skarpare analyser och rådgivning i vår strävan att vara Sveriges ledande analysföretag. Vi hjälper våra kunder att omvandla deras data och vår insamlade data till konkret affärsnytta, säger Karin Nelsson, partner på Inizio.

Det nya bolaget kommer att heta Demoskop. Företaget Inizio kommer att finnas kvar för vidareutveckling av digitala tekniker, däribland Inizio-panelen.

Läs mer här.

För frågor, kontakta:

Carin Wegenius,
TF VD, Demoskop
+46 735 225518
carin.wegenius@demoskop.se

Karin Nelsson,
VD, Inizio 
+46 70 221 39 94
karin@inizio.se

Carin Wegenius, Demoskop och Karin Nelsson, Inizio
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018