Inizio är återfött

Så är båten i sjön. Inga extra lager bottenfärg, men i sjön är den. Lagom till höststormarna. Inizio är återfött. Kärnan är densamma som då vi senast seglade de där åren kring millenniets början, men nätverket är större, liksom erfarenheterna och ambitionerna.

Vi har gjort många vänner längs vägen. Ni som känner oss som sifoiter behöver inte helt kalibrera om kompassen. Vänskapen med SIFO började som ett bolagssamarbete och det är på samma vis vi ser den gemensamma framtiden an. Människorna, produkterna, de rika datafyndigheterna ‒ de har vår kärlek och vårt engagemang.

sjosattning6.jpg

Vi har också annat i sikte. Genom åren har vi försökt göra information och data meningsfull för våra kunder. Nu är det just det vi tar fasta på, inte datan som sådan utan den mening den bär på, det agerande den ropar efter och den lönsamhet den kan leda till.

Här finns modern mytbildning. Google ger bort allt: sökresultat, videoklipp, mejl, sitestatistik, kartpositioner och mycket annat ‒ allt för själva datatillgångens lönsamhetspotential. Men bortom myterna finns stora outnyttjade tillgångar i svenska företag.

Data finns det tjockt av. Marknadsundersökningar är bara ett exempel. Försäljningsstatistik, kunddatabaser, transaktionsloggar, eller publiksiffror. Vi tror att vi kan hjälpa till att göra sådan information till lönsamma tillgångar.

Innan någonting fastnar i en kolumn någonstans, innan det kan mätas, loggas eller bli till data, måste det finnas en idé. Det är också Inizio heartland. Vännerna på Chalmers Industriteknik har lärt oss vilket värde vårt egenutvecklade innovationssystem besitter. Och har man ägnat åratal åt att analysera vad som funkar publikmässigt vore det väl underligt om man inte också hade ett och annat gott råd att dela med sig av kring den vardagsinnovation som är varje kommunicerande bolags överlevnad.

I den här bloggen kommer vi regelbundet ge luft åt tankar kring publik, medier, kommunikation, meningsskapande datahantering och därtill sammanhängande idéutveckling. Skulle det visa sig att ni är några stycken som vill läsa (jo vi loggar trafikvolymerna) får vi fixa kommentarsfunktionalitet, men så länge: mejla oss alla synpunkter, fina och fula.

Kolla också in eventkalendern (i högerkant) så kanske vi kan ses och prata istället. Det är egentligen inte så konstigt, att de mest kunskapstörstande personerna i en organisation är de mest nyfika och ressugna. Nya tankar drar såklart, men lika lockande är nya platser, nya människor. Vi har samlat våra intresseområdens alla konferenser och events, ur vidast tänkbara perspektiv, i en och samma kalender. Kanske hittar du nästa stora inspirationsögonblick i Inizios konferenskalender.

Nedan finner ni några av de senaste veckornas undanlagrade tankemässiga krumsprång. De sundaste funderingarna reserverar vi förstås för våra kunder. Så håll tillgodo, här blir de friare texter med hopp om att peka ut passager, om än trånga, ut ur det bekantas fångenskap…

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018