Inizio bjuder in till seminarium!

Daglig tittardialog hemligheten bakom Hollands populäraste tv-program!
Del 1. Gijs Rademaker är journalist på public service-kanalen V1 och ansvarig för den största tittarpanelen i Holland med 50 000 medlemmar.
Varje vecka genomför de undersökningar i sitt insight community som resulterar i nyheter om allt från rasism och förtroendet för politiker till ämnen som barnuppfostran och homofobi. Panelens storlek innebär att man både kan göra breda undersökningar, men också undersöka hur speciella yrkesgrupper, exempelvis vad lärare tycker om betyg. Trots att man inte erbjuder de svarande någon ersättning har V1 Eenvandaag en svarsfrekvens på över 60 procent. Panelen och den journalistik som skapas genom daglig dialog med Hollands befolkning har lett till att V1 Eenvandaag har blivit det populäraste samhällsprogrammet i landet. Gijs Rademaker och V1 Eenvandaags insight communty vann publikens pris på Vision Critical Summit i London tidigare i år.

Del 2. Ökar eller minskar opinionsjournalistiken gapet mellan allmänheten och etablissemanget
Gapet mellan de styrande och allmänheten ökar hela tiden. Är mer opinionsjournalistik vägen fram eller ger den tvärtom en falsk bild av samförstånd. Hur skapar vi bättre möjligheter för att höja nivån på de undersökningar som görs, men också höja kvaliteten på den journalistiska rapporteringen om undersökningar? Vore det bra att skapa en frivillig kontrollinstans för opinionsjournalistik på samma sätt som Allmänhetens pressensombudsman arbetar idag med pressetiska frågor?

Panel:
Lena Mellin från Aftonbladet
Karin Nelsson från Inizio
Kristofer Sjöholm, fd SVT Pejl och datajournalist idag på Sweco
Gijs Rademaker från V1 Eenvandaag
Moderator:
Viggo Cavling
, Inizio
När: torsdagen den 26/11 klockan 8-9, frukost från 7:30
PLATS: O-baren, Sturehof – Stureplan 2 Stockholm 114 46 SE – Se karta
OSA här 

unnamed

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018