Insight Communities i framtidens research – Del 1 av 3

I fredags höll vi på Inizio ett seminarium om framtidens research med fokus på insight communities. Insight communities växer mer och mer som en metod för att samla insikter i en värld där människor inte längre har tid att svara på enkäter. Insight communities är ett sätt att engagera människor som redan har en relation till ditt varumärke i en dialog där de både bidrar till att samla in värdefulla insikter men också till att engageras i ditt varumärke.

Jag kommer här i tre delar lyfta fram några av de saker som vi berättade om i seminariet. Vi börjar med att berätta om varför människor väljer att vara med i en insight community.

De starkaste drivkrafterna för konsumenter att vilja vara med i en insight community är:

1, Man känner uppskattning över att man får vara med att ge feedback till ett varumärke. När communityn till exempel används i produktutveckling kan man också känna sig litet speciell över att man får vara med att bidra till med till exempel förbättringar till en produkt.

2, En viktig del av insight communities är att man som företag delar tillbaka både insikter och annat material som gör det roligare och intressantare. Till skillnad från vanliga undersökningar, där man inte vet hur svaren man ger används, så delar företaget tillbaka resultatet från enkäter och aktiviteter man varit med i. En annan viktig del i en community är att man delar med sig av redaktionellt material som är unikt för communityn. Till exempel, i en community som är inriktad på resor så kan man dela med sig av restips eller liknande, som inte är tillgängligt på den vanliga siten.

3, Den tredje viktiga drivkraften är att man värderar dialogen med varumärket. När man svarat på en enkät så har man möjlighet att i dialog eller i ett online forum dela med sig av ytterligare tankar till företaget som med fördel också moderats av en community manager, en slags redaktör för communityn, för att driva insikterna ännu djupare.

I nästa del av denne serie om insight community kommer jag att skriva om hur man kan rekrytera medlemmar till sin community. Och i den tredje och avslutande delen kommer jag att berätta om hur insight communites kan användas i agila innovationsprocesser.

Du kan ladda ned hela presentationen från vårt seminarium här: Insight Communities

Ulf Tjerneld – Projektledare och senior rådgivare på Inizio

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018