Insight Communities i framtidens research – del 2 av 3

Förra veckan höll vi här på Inizio ett seminarium om insight communities. Insight communities är ett sätt att skapa insikter från kunders engagemang i ett forum där man inte bara uppmanas till att svara på frågor utan man har också möjlighet att diskutera och fritt uttrycka sig om företagets produkter eller tjänster. I första delen av den här serien om insight communities berättade vi om drivkrafterna till varför man vill gå med. Drivkrafterna vi berättade om var att känna uppskattning och bli sedd som konsument, se resultat av feedback man givit och att värdera dialogen med företaget vars produkter man har ett intresse av.

I dagens inlägg tänkte jag berätta litet vilka kanaler man kan använda sig av för att rekrytera medlemmar till sin insight community.

1, Det första naturliga steget är att titta igenom ditt befintliga kundregister. Eller om det i ditt fall handlar om en organisation så kan det vara ditt medlemsregister. Skapa ett utskick och berätta att du vill ha feedback och att du bjuder in till att vara med i en community.

2, En annan plats är att rekrytera i dina sociala media. Här hittar du inte bara kunder utan även andra människor som befinner sig nära ditt varumärke på något sätt. Säkert har du en sida på Facebook, ett flöde på Instagram eller kanske ett Twitterkonto? Att rekrytera i dina sociala mediekanaler kan vara mycket bra då man här ofta hittar människor som har en relation till ditt varumärke.

3, I dina egna kanaler finns din hemsida, nyhetsbrev och andra medlemsutskick. Här är en bra plats att lägga in en ”gå med”-knapp.

4, Off-line touch-points. Har du en närvaro där du direkt möter dina kunder så kan du rekrytera där. Kanske vid kassan eller om du möter kunder på mässor eller events. Man kan samarbeta med andra partners där tänkbara kunder finns, till exempel intresseorganisationer eller fan-klubbar.

Säkert finns många andra sätt att rekrytera som är unika för just din verksamhet. Men den gemensamma nämnaren för alla man rekryterar är att de har en uppfattning om dig och ditt varumärke, organisation eller företag och att man vill dela med sig av den.

I den tredje och avslutande delen av denna sammanfattning från vårt seminarium så kommer jag att beskriva litet hur en insight community med dess möjlighet till snabba insikter kan fungera i agil produktutveckling.

Du kan ladda ned hela presentationen från vårt seminarium här.

Ulf Tjerneld – Projektledare och senior rådgivare på Inizio

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018