Liberalerna: Vem efterträder Jan Björklund?

Jan Björklund har meddelat att han kommer avgå som partiledare för Liberalerna. Aftonbladet / Inizio har frågat svenska folket och Liberaler om vem de tycker ska efterträda honom. Var fjärde L-väljare tycker att Cecilia Malmström ska efterträda Jan Björklund som partiledare för Liberalerna. Stödet för henne är 8 procentenheter större än för allmänhetens favorit, Nyamko Sabuni (17%). Många uppger dock att de är tveksamma.

Läs hela rapporten här: Liberalerna

Om undersökningen: 

Om undersökningen Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för Schibsted/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. Målgruppen är svenska allmänheten 18 år och äldre samt personer som svarat att de skulle rösta på Liberalerna om det vore val idag. Undersökningen bland allmänheten omfattar 1 032 intervjuer under perioden 6 -7 februari 2019 och undersökningen bland Liberaler omfattar 192 intervjuer är genomförd under perioden 6 -7 februari 2019 som en webbundersökning.

Frågan som ställdes var: Jan Bjöklund har meddelat att han avgår som partiledare för Liberalerna. Vem tycker du ska efterträda honom?

Nyamko Sabuni

Cecilia Malmström

Erik Ullenhag

Johan Persson

Mats Persson

Christer Nylander

Gulan Avci

Birgitta Ohlsson

Någon annan, vem?

Tveksam, vet ej

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018