Miljöpartiet

 

Gustav Fridolin har meddelat att han kommer avgå som språkrör för Miljöpartiet. I Aftonbladet i dag publicerades en undersökning bland de personer som uppger att de skulle rösta på Miljöpartiet om det vore val i dag. Undersökningen genomfördes av Inizio på uppdrag av Aftonbladet.

Det som kom fram i undersökningen var:

– De flesta MP-väljare (31%) tycker att Per Bolund ska efterträda Gustav Fridolin som MP-språkrör. Stödet för honom är dubbelt så stort som för tvåan Carl Schlyter (15%). Många uppger dock att de är tveksamma.

– Två tredjedelar av MP-väljarna tycker att Isabella Lövin ska stanna som MP-språkrör. Dryga hälften (48%) av allmänheten och nästan var femte MP-väljare (19%) tycker att hon ska avgå.

– Om Isabella Lövin skulle avgå som MP-språkrör tycker de flesta i så fall att i första hand Alice Bah Kuhnke och i andra hand Maria Wetterstrand ska efterträda henne.

– Idag kan drygt var femte person tänka sig att rösta på Miljöpartiet, medan tre av fyra inte kan tänka sig det.

 

Ladda ned rapporten här: Miljöpartiet november 2018

Om undersökningen:

Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för Schibsted/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. Målgruppen är svenska allmänheten 18 år och äldre samt personer som svarat att de skulle rösta på Miljöpartiet om det vore val idag. Undersökningen bland allmänheten omfattar 1 747 intervjuer under perioden 26 oktober-1 november 2018 och undersökningen bland Miljöpartister omfattar 470 intervjuer är genomförd under perioden 26 – 31 oktober 2018 som en webbundersökning.

Frågorna som ställdes var:

Gustav Fridolin har meddelat att han avgår som språkrör för Miljöpartiet. Vem tycker du ska efterträda honom som språkrör?

Per Bolund
Peter Eriksson
Carl Schlyter
Daniel Helldén
Jakob Dalunde
Lorentz Tovatt
Per Olsson Fridh
Någon annan, vem?
Tveksam, vet ej

Tycker du att Isabella Lövin ska stanna eller att avgå som språkrör för Miljöpartiet?

Stanna som språkrör
Avgå som språkrör
Tveksam, vet ej

Ställd till de som svarat att de tycker att Isabella Lövin ska avgå som språkrör för Miljöpartiet: Vem tycker du i så fall ska efterträda Isabella Lövin som språkrör för Miljöpartiet?

Maria Wetterstrand
Alice Bah Kuhnke
Maria Ferm
Amanda Lind
Någon annan, vem?
Tveksam, vet ej

Skulle du kunna tänka dig att rösta på Miljöpartiet (MP) eller skulle du inte det?

Ja, kan tänka mig att rösta på MP
Nej, kan inte tänka mig att rösta på MP
Tveksam, vet ej

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018