Ministrarnas betyg

Endast två av Skärmavbild 2017-01-02 kl. 09.45.42regeringens ministrar, eller statsråd, som de också kallas får ett snittbetyg över 3 i mätningen som publiceras i dag i Aftonbladet. Högst betyg får inrikesminister Anders Ygeman (3,1) följt av utrikesminister Margot Wallström (3,0). Anders Ygeman stärkte sig i samband med flyktingkrisen hösten 2015 och har därefter noterat sjunkande betyg bland svenska folket. Margot Wallström var den minister som hade högst betyg i första mätningen efter tillträdet i december 2014 med 3,4 i snitt. Sedan har hennes siffra dalat till 2,8 och ökar alltså i denna mätning. Statsminister Stefan Löfven började på 2,4 och noterar i denna mätning 2,6. Bostadsminister Peter Eriksson är det miljöpartistiska statsråd som får högst snittbetyg med 2,6. De miljöpartistiska kollegorna Utbildningsminister Gustav Fridolin (2,1) och Miljöminister Karolina Skog (2,0) är de ministrar som får lägst betyg i mätningen.  Störst förändring är det för Försvarsminister Peter Hultqvist som får ett sänkt betyg från 3,1 till 2,6.
Om undersökningen
Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för Schibsted/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. Målgruppen är allmänheten 18 år och äldre. Undersökningen omfattar 1034 intervjuer under perioden 29 november-2 december 2016 och genomförd som en webbundersökning. Frågan som ställdes var;
Vi skulle vilja veta hur du betygsätter regeringens ministrar, eller statsråd som de också kallas. Om du inte känner till ministern markerar du detta.
 
Margot Wallström (S)
Peter Hultqvist (S)
Mikael Damberg (S)
Morgan Johansson (S)
Gustav Fridolin (MP)
Magdalena Andersson (S)
Sven-Erik Bucht (S)
Anders Ygeman (S)
Gabriel Wikström (S)
Ylva Johansson (S)
Isabella Lövin (MP)
Ibrahim Baylan (S)
Annika Strandhäll (S)
Stefan Löfven (S)
Anna Johansson (S)
Ardalan Shekabari (S)
Alice Bah Kunke (MP)
Per Bolund (MP)
Helene Hellemark Knutsson (S)
Åsa Regnér (S)
Peter Eriksson (MP)
Ann Linde (S)
Karolina Skoog (MP)
Anna Ekström (S)
 
Mycket bra
Ganska bra
Varken bra eller dåligt
Ganska dåligt
Mycket dåligt
Känner ej till personen
Tveksam, vet ej
 

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018