Partiledardebatten

Kvällens debatt i Agenda innehöll två timmars hård politisk fajt om bland annat migration, välfärd, miljö och brottslighet. Efter debatten stod det klart att tittarna tyckte att Moderaternas partiledare Ulf Kristersson klarade sig bäst.

Det visar en undersökning från Aftonbladet/Inizio som omfattar 1 302 intervjuer i anslutning till debattens direktsändning.

De tillfrågade fick sätta ett betyg på partiledarna på en skala från ett till fem, där fem är mycket bra och ett är mycket dåligt.

Kristersson fick totalt betyget 3,6. Tvåa kom Annie Lööf och trea Jimmie Åkesson.

– När vi tittar på resultatet vinner Kristersson både bland män och kvinnor, medan Annie Lööf som är på andra plats har ett betydligt starkare stöd bland kvinnorna, säger Karin Nelsson, analyschef på Inizio.

Hur tycker du att följande partiföreträdare skötte sig?

Om undersökningen

Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet och omfattar 1 302 intervjuer i anslutning till debattens direktsändning och genomförd som en webbundersökning.

Urvalet har rekryterats veckan innan partiledaredebatten ur Schibsted/Inizios opinionspanel. Målgruppen är de som tittat på Partiledardebatten i SVT Agenda söndagen den 6 maj 2018.och sammansatt så det speglar aktuellt opinionsläge. Svarsgraden är 72%.

Frågan som ställdes var;
Hur tycker du att följande partiföreträdare skötte sig?
Ebba Busch Thor (KD)
Jonas Sjöstedt (V)
Jimmie Åkesson (SD)
Jan Björklund (L)
Annie Lööf (C)
Isabella Lövin (MP)
Stefan Löfven (S)
Ulf Kristoffersson (M)

5 Mycket bra
4 Ganska bra
3 Varken bra eller dåligt
2 Ganska dåligt
1 Mycket dåligt
Tveksam, vet ej

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018