Regeringsprocessens vinnare

Vem eller vilka partiföreträdare uppfattas som vinnare i den utdragna regeringsprocessen?

Vi har ett turbulent politiskt år bakom oss. Efter höstens och vinterns många försök att bilda regering har vissa partiledares ställning påverkats. Vi har frågat svenska folket vem eller vilka partiföreträdare man uppfattar som vinnare i denna utdragna regeringsprocess. Undersökningen visar att Stefan Löfven är den partiföreträdare som är vinnaren. Därefter kommer Annie Lööf (C), Jimmie Åkesson (SD) samt Ebba Busch Thor (KD). På sista plats kommer Miljöpartiets före detta språkrör Gustav Fridolin.

Om undersökningen
Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av Omni inom ramen för Iniziopanelen som speglar svenska folket. Målgruppen är allmänheten 18 år och äldre. Undersökningen omfattar 1 039 intervjuer under perioden 27 juni -1 juli, 2019 och är genomförd som en webbundersökning. Urvalet är pre-stratifierat och vägt på ålder, kön, region och parti i föregående val.

Frågan som ställdes var:
Vi har ett turbulent politiskt år bakom oss. Vem eller vilka av nedanstående partiföreträdare uppfattar du som vinnare i den utdragna regeringsprocessen?

Stefan Löfven (S)
Annie Lööf (C)
Jimmie Åkesson (SD)
Ebba Busch Thor (KD)
Jonas Sjöstedt (V)
Ulf Kristersson (M)
Jan Björklund (L)
Isabella Lövin (MP)
Gustav Fridolin (MP)
Ingen av ovanstående
Tveksam, vet ej

Ladda ner tabellerna här

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018