Sverige Tycker

Idag börjar berättelsen om vad Sverige Tycker. Inizio har på Schibsteds och Aftonbladets uppdrag sedan en tid arbetat med att etablera en opinionspanel. Idén är att svetsa en bro mellan befolkningens åsikter i olika frågor och journalistiken i landets största nyhetskälla.

Opinionspanelen är rekryterad direkt i Schibsteds medier. Tillsammans når dessa kanaler åtta av tio svenskar. Ovanpå en databas som redan nu rymmer tiotusentals människor som vill säga sin mening, har vi ställt Inizios kunnande om hur man gör svaren tillförlitliga. Det får inte finnas för många svarande av en viss sort eller för få av en annan. Den statistik som blir av paneldeltagarnas svar speglar vad Sverige tycker.

Vi närmar oss europaparlamentsvalet. Därför är det självklart att Aftonbladet lanserar Sverige Tycker med att berätta om spännande insikter kring befolkningens deltagande i detta val. Det kommer att bli mer av det, följt av sådant som speglar attitydrörelserna visavi riksdagsvalsracet. Men det kommer bli annat också. Högt och lågt. Sverige Tycker ska verkligen vara en källa till kunskap om vad Sverige tycker.

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018