Väljarnas syn på nästa m-partiledare

Enligt en undersökning som genomförts av Aftonbladet/Inizio om vem som ska bli nästa partiledare för moderaterna är Carl Bildt är populärast bland både allmänheten och moderaterna själva. Anna Kinberg Batra meddelade att hon avgår som partiledare för moderaterna och valberedningen har träffats för att påbörja arbetet med vem som ska ta över posten. Ingen har hittills meddelat att de ställer upp.

Bland allmänheten kommer Mikael Odenberg och Hanif Bali på andra och tredje plats. Ulf Kristersson på fjärde plats. Bland moderaterna själva toppar Carl Bildt och på andra plats kommer Ulf Kristersson.

Inizio ställde frågan:

Anna Kinberg Batra har meddelat att hon avgår som partiledare för moderaterna. Vem tycker du ska efterträda henne som partiledare för moderaterna?

Skärmavbild 2017-08-27 kl. 21.56.41

Andra namn som nämns under kategorin Någon annan är Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Alice Teodorescu och Tove Lifvendahl.

Om undersökningen

Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för Schibsted/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. Målgruppen är svenska allmänheten 18 år och äldre. Undersökningen omfattar 1400 intervjuer under perioden 25-26 augusti 2017 och är genomförd som en webbundersökning. Urvalet är pre-stratifierat och vägt på ålder, kön, region och parti i föregående val.

Frågorna som ställdes var:

Anna Kinberg Batra har meddelat att hon avgår som partiledare för moderaterna. Vem tycker du ska efterträda henne som partiledare för moderaterna?

Carl Bildt

Mikael Odenberg

Hanif Bali

Ulf Kristersson

Någon annan, vem?

Elisabeth Svantesson

Johan Forsell

Tomas Tobé

Jessica Polfjärd

Irene Svenonius

Tveksam, vet ej

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018