Vem svenska folket vill se på järntronen

Den 17 juli är Game of thrones tillbaka som är inne på sin sjunde och näst sista säsong. Enligt en undersökning som genomförts av Aftonbladet/Inizio där olika frågor ställdes om de olika karaktärerna så är det Daenerys Targaryen och Jon Snow som toppar de flesta frågor.

Majoriteten vill se Daenerys Targaryen (31%) på Järntronen följt av Jon Snow (25%).

GOT1

Daenerys Targaryen (41%) är den personen som de flesta tror kommer hamna på Järntronen, långt före tvåan Jon Snow (16%).

Got2

Den som de flesta ser som den rättmätige arvingen till Järntronen är också Daenerys Targaryen (33%).

Got5

Tittar man på den karaktär som man har mest förtroende för och identifierar sig mest med så leder Jon Snow, 38% och 16% i angiven ordning. Tyrion Lannister kammar hem en andra plats (29%) i förtroendefrågan och en tredjeplats (13%) som den man identifierar sig mest med, en procent fler identifierar sig mer med Arya Stark (14%). Daenerys Targaryen har 13% av det svenska folkets förtroende och 12% identifierar sig mest med henne.

Vilken karaktär har du mest förtroende för?

Got3

Vilken karaktär identifierar du dig mest med?

Got4

I frågan om vilken avliden karaktär man helst sett på Järntronen så ser vi ännu en Stark medlem som toppar listan. En klar majoritet (51%) vill se fadern till Stark familjen, Ned Stark, på järntronen följt av hans son Robb Stark med 16%.

Got6

Om undersökningen

Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för
Schibsted/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. Målgruppen är allmänheten 16 år och äldre som brukar titta på TV-serien Game of Thrones. Undersökningen omfattar 2861 intervjuer under perioden 19 juni – 2 juli 2017 och är genomförd som en webbundersökning. Urvalet är pre-stratifierat och vägt på ålder, kön, region och parti i föregående val.

Frågorna som ställdes var: ”Vem vill du se på Järntronen?”, ”Vem tror du hamnar på Järntronen?”, ”Vilken karaktär har du mest förtroende för?”, ”Vilken karaktär identifierar du dig mest med?”, ”Vem ser du som den rättmätige arvingen till Järntronen?” och ”Vilken nu avliden karaktär hade du helst sett på Järntronen?”.

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018