Viktigaste politiska frågan

I februari månads mätning dominerar Flyktingar & Invandring (47%) väljarnas viktigaste politiska fråga, där nästan varannan svensk tycker denna är viktig. Andra frågor som upplevs som viktiga är Den svenska ekonomin (23%), Sysselsättning (22%), Sjukvård (22%) och Skola & Utbildning (21%). Alla dessa fyra frågor ligger ungefär på samma nivå.

I valrörelsen såg svenskarna något annorlunda på vilka frågor som var de viktigaste. Då dominerade Utbildning & Skola och Sysselsättning & Jobb som de viktigaste frågorna för svenskarna. Frågan om Flykting & Invandring låg vid denna tid som den femte viktigaste frågan tillsammans med frågor som handlade om Miljö och Trygghetssystemen. I samband med regeringskrisen i december förändrades prioritetsordningen och Flyktingar & Invandring fick ökad vikt hos svenskarna. Nu har frågan kring Flykting & Invandring blivit en av de viktigaste frågorna för nästan varannan svensk och övriga frågor som varit på topplistan har fallit i betydelse.

I denna mätning noteras att bostadsfrågan ökar i betydelse sedan riksdagsvalet 2014 och når sitt högsta värde i denna mätning, 13 procent.

Läs hela rapporten här: Rapport viktigaste politiska frågan februari 2016
Läs Aftonbladets artikel här

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018