Zlatan ska inte göra come back i landslaget

Aftonbladet/Inizio presenterar en färsk undersökning med anledning av att det svenska herrlandslaget nu är klart för fotbolls-VM i Ryssland 2018.

”Det blev nyligen klart att Sveriges herrlandslag kommer att spela i fotbolls-VM 2018. Vill du att Zlatan Ibrahimovic gör comeback i landslaget och spela för Sverige i VM 2018 eller inte?”

Fler tycker att Zlatan inte ska göra comeback och spela fotbolls-VM  (41%) än de som tycker att han ska spela (27%). 32% är tveksamma eller vet inte om de tycker att Zlatan ska spela. Bland män, de som är under 29 år och de som är sportintresserade är det en majoritet som är emot att Zlatan gör en comeback. Läs artikeln här.

”Vilket förtroende har du för herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson?”

En klart majoritet av svenska folket uppger att de har ganska eller mycket stort förtroende för förbundskaptenen Janne Andersson. Bland män är det ännu fler, 79% som svarar att de har stort förtroende och bland de som säger sig vara mycket sportintresserade är det hela 96% som har förtroende för honom. Läs artikeln här.

Om undersökningen

Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för Schibsted/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. Målgruppen är allmänheten 16 år och äldre. Undersökningen omfattar 1086 intervjuer under perioden 15 – 18 november, 2017 och är genomförd som en webbundersökning.

Urvalet är pre-stratifierat och vägt på ålder, kön, region och parti i föregående val.

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018