Om skönhetsingrepp

Svenska Dagbladet skriver idag om skönhetsbranschen som växer och antalet företag som jobbar med skönhetsvård har dubblerats på tio år. Samtidigt blir behandlingarna både fler och alltmer avancerade. Antalet utfärdade recept på botox, som används både medicinskt och estetiskt, har även det mer än fördubblats under det senaste decenniet, visar statistik från Socialstyrelsen.

Trots att bröst- och läppförstoringar, olika injektionsbehandlingar mot rynkor och regelrätta operationer i syfte att kosmetiskt förändra utseendet är både kostsamma och långt ifrån riskfria, kan nästan 30 procent av Sveriges befolkning tänka sig att genomgå en skönhetsoperation. Bland de under 29 är siffran så hög som 50 procent. Det visar en opinionsundersökning från Inizio som SvD låtit göra. Undersökningen visar också att 9 procent av svenskarna kan tänka sig att använda botox eller fillers.


Fakta om undersökningen

• Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av SvD inom ramen för Schibsted/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. Målgruppen är allmänheten 16 år och äldre.
• Undersökningen omfattar 1 080 intervjuer bland allmänheten under perioden 27–30 januari 2017, och är genomförd som en webbundersökning.
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018