Väljarbarometer 16 december 2015

Väljarbarometer-white-private-trans

Socialdemokraterna tappar 2,7 procentenheter och noterar 23,1 procent i december månads väljarbarometer. Störst andel av tappet beror på att de väljare som röstade på Socialdemokraterna nu uppger att de är osäkra, i andra hand förlorar Socialdemokraterna väljare till sverigedemokraterna och till Vänsterpartiet.

Sverigedemokraternas nedgång som noterats tidigare under hösten är nu bruten, detsamma gäller moderaterna som ökar något för andra mätningen i rad.
Sverigedemokraterna ökar främst i södra Sverige och är största parti i regionen.

Läs mer på Aftonbladets artikel och se TV-inslag här.

Läs Lenas Mellins analys här.

Läs Inizios rapport här: väljarbarometer december, 2015

Undersökningen är gjord av Inizio på uppdrag av Aftonbladet inom ramen för Schibsted/Inizios opinionspanel som speglar svenska folket. Målgruppen är allmänheten 18 år och äldre. Undersökningen omfattar 2 133 intervjuer under perioden 09-16 december 2015 och är genomförd som en webbundersökning. Frågan som ställdes var:
“Vilket parti skulle du rösta på om det var riksdagsval idag?” Om respondenten inte uppger parti får de följdfrågan: ”Vilket parti lutar det mot?” och de som inte svarar på denna heller får följdfrågan ”Vilket parti tycker du är minst dåligt?”. I redovisningen slås dessa tre frågor samman för att visa resultatet av partisympatierna om det vore val till riksdagen idag.

Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på facebook
Vasagatan 15-17

111 20 Stockholm

Kungsportsplatsen 1

411 10 Göteborg

Inizio Sverige AB

2018